trenduri_design_interior_case_in_bucuresti

Trenduri în design interior pentru case în București

Designul de interior pentru case se află într-o continuă mișcare, mai ales în București. Epicentrul celor mai renumite companii de design interior, Bucureștiul oferă noi perspective de design pentru case ce se remarcă prin ingeniozitate, funcționalitate și lux. Dacă îți dorești să realizezi un design de interior pentru casa ta care să fie confortabil, funcțional și de lux, ți-am pregătit o listă cu cele mai iubite trenduri de design interior case din București.

Design de interior în culorile anului

Cele mai multe designuri de interior actuale integrează culorile anului alese de institutul Pantone. Illuminating (Galben) şi Ultimate Gray (Gri) sunt nuanțele la modă și în designul de interior. Însă cum le poți combina într-un design de efect? Fiind culori ce creează un contrast puternic este important să nu le folosești cu exces. Astfel, aceste nuanțe funcționează în contraste extrem de interesante la nivelul pieselor de mobilier și ale celor decorative. O canapea gri cu perne galbene, o cameră în tonuri deschise de gri dar cu perdele de un galben mai închis sau o lustră galbenă sunt doar câteva dintre sugestiile cromatice care pot crea un design de interior de efect pentru casa ta. 

Ține cont de iluminat în designul interior

Având în vedere culorile în trend, stilurile actuale acordă o importanță deosebită și iluminatului. Prioritizând lumina naturală și complementând-o cu surse artificiale de iluminat, poți obține încăperi calde și spațioase. Astfel, te vei încărca cu energie și o stare de bine nemaiîntâlnită. Totodată, nu trebuie să încarci spațiul cu corpuri de iluminat voluminoase.trenduri_design_interior_case, design_interior_bucuresti

Trendurile actuale de design optează pentru surse de lumină discrete ce direcționează atenția către alte puncte de interes din încăpere. În plus, pentru a-ți proteja ochii, specialiștii noștri îți recomandă să optezi pentru surse de lumină caldă, care să ofere și o notă familiară întregii locuințe. Și pentru că distanțarea socială nu ne permite să ieșim tot timpul din casă, umplerea casei cu lumina soarelui nu a fost niciodată mai importantă.idei_design_interior, design_interior_case_bucuresti

Care sunt beneficiile designului de interior funcțional?

În București, proiectele de design interior pentru case se concentrează asupra funcționalității, ceea ce ar putea însemna că trebuie să renunți la acele săli de mese sau camere de zi oficiale pe care le foloseai foarte rar. În schimb, poți transforma acea sală de mese într-un birou pentru  acasă sau un loc în care copiii tăi își pot face temele. Astfel, aceste spații oficiale sunt din ce în ce mai rare în casele din București, însă această opțiune ține strict de gusturile și preferințele fiecăruia. Dacă spațiul îți permite poți crea și acel dining room oficial dar și un birou office în care să lucrezi confortabil.  

Însă, o astfel de abordare funcțională îți oferă șansa de a crea un spațiu complet personal și unic. Astfel dacă ți-ai dorit dintotdeauna un spațiu mic și discret în care să amenajezi 2 fotolii, o măsuță și un șemineu, acesta este momentul potrivit. Este important să realizezi designul interior al casei tale așa cum îți place și nu e musai să ții cont de anumite trenduri sau stiluri de design, însă acestea te pot ajuta să îți conturezi mai clar propriile preferințe. 

Creează un design de interior în care să te simți bine

Acesta nu e un trend, ci doar un sfat pe care ne-ar plăcea să îl urmezi în toate aspectele din viața ta. Alege să creezi un design care să includă toate lucrurile pe care le iubești. Este timpul să abandonezi traseul minimalismului și să-ți construiești camera cu accesoriile care îți plac- obiecte de artă, sculpturi sau chiar plante. Însă trebuie să ai în vedere ca amenajarea ta finală să păstreze un aspect curat care permite fiecărei camere să respire. 

Dacă îți dorești orice tip de design interior pentru casa ta din București, echipa noastră te poate ajuta cu soluții inedite și personalizate, ce țin cont atât de trenduri cât și de dorințele tale.

Conținut

Nechifor Gabriela