Greșeli de evitat în design interior: cum realizezi un proiect reușit?

Când vine vorba de crearea unui design remarcabil pentru locuința ta, există o mulțime de detalii mici care trebuie să se îmbine armonios pentru a crea spațiul perfect. Aspecte precum alegerea unor piese de mobilier echilibrate, lumina naturală sau culorile pot face diferența între o  locuințe obișnuite și una pe care o vei îndrăgi cu adevărat. Ghidul nostru de design interior te poate ajuta să realizezi un design reușit pentru casa ta. Astfel, ți-am detaliat câteva dintre cele mai frecvente greșeli de design interior, astfel încât să le poți evita. 

Realizează un proiect de design interior

Una dintre cele mai comune greșeli în realizarea designul interior este lipsa unei schițe sau a unui plan.  Deși nu toate proiectele de design vor necesita machete 3D sau un set complet de specificații, trebuie întotdeauna să stabilești câteva linii directoare înainte de a începe. Indiferent de dimensiunea casei tale, urmărirea unui stil de design consistent și a unei palete de culori va asigura crearea unui spațiu coeziv. De asemenea, dacă este vorba de o reamanejare, stabilește din timp elementele de decor sau de mobilier pe care dorești să le păstrezi. Realizează o listă cu lucrurile de care vei avea nevoie pentru a finaliza proiectul de design interior și ia-o în considerare atunci când va fi nevoie să faci cumpărături. Acest lucru te va ajuta să eviți achizițiile impulsive care e posibil să nu se plieze pe îmbinarea estetică gândită de tine. 

Alege un punct focal pentru designul fiecărei camere

Cum te ajută acest aspect? Un punct focal, cum ar fi o canapea, ajută la centrarea unei camere. Astfel, un design interior reușit al unei camere începe cu un punct focal. Acesta oferă un centru de atenție și ajută la ancorarea spațiului. Poate fi deseori reprezentat de o caracteristică vizuală proeminentă care să atragă atenția și să capteze privirile de la primul pas în acea cameră. Caracteristicile arhitecturale, cum ar fi un șemineu sau o fereastră mare, sunt printre cele mai frecvente puncte focale. 

În absența unui punct focal architectural, cea mai mare piesă de mobilier din cameră obiectul central ce va atrage instant privirile. În funcție de cameră, ar putea fi canapeaua, un pat sau un birou. Un tablou supradimensionat poate realiza, de asemenea, un punct focal excelent și îți va permite să îți exprimi stilul individual. 

Cum eviți greșelile cromatice în designul interior?

Amestecarea culorilor și stilurilor poate face ca o cameră să fie vibrantă, însă, poate conduce și la un rezultat mai puțin estetic. Alegerea culorilor și vopsirea pereților înainte de a cumpăra mobila și decorațiunile este o greșeală obișnuită de design care poate fi evitată. Specialiștii noștri în design interior îți pot spune că este  mult mai ușor să alegi o culoare pentru pereți care să completeze mobilierul, decât invers. Dacă îți dorești cu adevărat să încorporezi o anumită culoare, încearcă să găsești piese de mobilier care să aibă tonuri asemănătoare sau derivate din acea nuanță.

Te grăbești să îți cumperi toate piesele de mobilă?

Casa ta ar trebui să fie la fel de unică ca tine. Iar cel mai bun mod de a crea un interior care să-ți exprime gusturile și stilul individual este să selectezi fiecare piesă cu atenție. Însă, nu ar trebui să te grăbești niciodată când alegi mobilierul. Ești mult mai bine să realizezi o mobilare parțială decât să cumperi un mobilier care nu se potrivește cu planul tău de design interior. Și îți garantăm că așteptarea va merita când descoperi acea piesă perfectă. Și alegerea pieselor de mobilier individuale, mai degrabă decât a  seturilor de mobilă, va facilita înlocuirea unei piese atunci când este timpul pentru o schimbare.

Asigură-te că designul interior promovează lumina naturală

Un plan de iluminare bine gândit îți va asigura că fiecare cameră beneficiază de lumina suficientă. Fiecare cameră ar trebui să aibă o iluminare generală pentru a-ți permite să te deplasezi în siguranță. Trebuie să iei în calcul și iluminarea ambientală pentru efectuarea de activități specifice, cum ar fi gătitul sau cititul. 

Trucul pentru a te asigura că fiecare cameră din casa ta este confortabilă și bine luminată este să faci un plan de iluminare care să includă iluminarea generală, ambientală și pe cea locală. Poți realiza acest lucru optând pentru o iluminare la diferite niveluri și intensități. O combinație de corpuri de iluminat, lămpi de perete și lămpi de podea și de masă îți vor oferi iluminare uniformă în toată casa.

Pentru alte sfaturi practice și un design de interior remarcabil, specialiștii Design Interior Nobili îți stau la dispoziție.

Conținut

Nechifor Gabriela

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *