Design interior case cu etaj: sfaturi pentru un rezultat remarcabil
Crearea unui design interior inspirat, care face o primă impresie bună pentru oaspeți, este un lucru pe care fiecare proprietar de casă îl dorește. Cu atât mai mult rezultatele îți pot tăia respirația atunci când vine vorba de designul interior al unei case cu etaj. Pentru a te ajuta să creezi un design interior pentru case cu etaj, în acest articol vei regăsi cele mai practice moduri în care îți poți impresiona oaspeții cu un design interior remarcabil, inclusiv sfaturi de la designerii de interior Design Interior Nobili.
Designul de interior pune în valoare zonele de circulație
Cele două planuri ale casei, parterul și etajul, trebuie să comunice eficient, însă fără a afecta negativ designul de interior al casei tale. Astfel, va trebui să ai în vedere modul în care integrezi culoarul de tranziție, de cele mai multe ori reprezentat de scări, în designul tău de interior. Un plan de design eficient va crea un punct focal bine delimitat care să atragă atenția, astfel încât scările să treacă în planul secund. În ideea în care trecerea de la parter către etaj este realizată din living, uite un truc care îți va fi extrem de folositor. Optează pentru o pardoseală deschisă, fără model, sau cu modele mari de design, care să mărească spațiul încăperii și să atragă atenția. Totodată, încearcă să nu plasezi piesele de mobilier direct lângă scară pentru a lăsa întreaga cameră să respire.
Cum realizezi designul de interior pentru zonele open-space?
De cele mai multe ori, casele cu etaj sau cele cu mansardă prezintă la parter o zonă open space. Pentru a crea un design de interior eficient pentru acest tip de spațiu, e nevoie de câteva sfaturi ale profesioniștilor. Astfel, va fi nevoie să creezi un design unitar pentru aceste zone, dar care să se diferențieze prin aspecte particulare. În mod concret, ai putea alege același tip de pardoseală și o singură nuanță pentru pereți, dar să optezi pentru corpuri de mobilier ca să cuprindă aspecte de design diferite pentru fiecare cameră. În acest mod spațiul va părea unul mai mare, însă, fiecare cameră se va putea bucura de un design de interior individual și bine definit.
Designul de interior monocrom pentru spațiile mici
După cum am menționat anterior, alegerea unei cromatici unitare poate transforma orice spațiu mic, într-unul mult mai mare. Un alt ajutor este reprezentat și de alegerea materialelor și texturilor identice. Însă, fiecare etaj poate beneficia de un design general, iar fiecare cameră să prezinte aspecte particulare, alese după propriile tale preferințe. Astfel, dacă îți dorești un parter elegant, poți opta pentru o pardoseală din marmură, iar pentru dormitoarele de la etaj sau mansardă ai putea alege un material mai practic, precum parchetul triplustratificat. În acest mod, la etaj poți integra și încălzirea în pardoseală.
Pentru un design de interior reușit, evită seturile de mobilier
După cum se poate observa, conceptele interioare de acest tip oferă o ambianță caldă și primitoare. Alegerea culorii și amestecul de la materiale și vopsele trebuie să prezinte o consistență estetică, dar și un contrast cromatic. Însă nu e nevoie să optezi pentru seturi de mobilier sau să alegi aceeași culoare pentru orice accesoriu decorativ, ci va trebui să îți provoci imaginația să găsească soluții complementare, dar de efect. Astfel, te vei bucura de un design de interior unic și personalizat.
Dacă îți dorești ca proiectul de design interior casa să fie realizat de către profesioniștii Nobili ce îți oferă o experiență de peste 10 ani în domeniul acesta și altele conexe, dar și o echipă de profesioniști creativi in amenajari interioare la cheie.
Design Interior » Blog » Design interior case cu etaj: sfaturi pentru un rezultat remarcabil