Design de interior București: 3 sfaturi pentru o colaborare reușită

Dacă îți dorești să colaborezi cu o firmă de design interior din București, piața îți oferă o mulțime de variante. Atât companiile specializate, cât și designerii independenți te pot ajuta să obții o atmosferă remarcabilă a casei tale. Însă, pentru o colaborare productivă și un rezultat cum ți-ai dorit trebuie să faci alegerile potrivite. În acest articol poți afla cele mai importante sfaturi de care să ții cont atunci când alegi designerul de interior sau compania cu care să colaborezi.

Verifică portofoliul și alege designeri de interior cu experiență

Fiecare profesionist îți poate pune la dispoziție lucrările sale anterioare. Astfel, îți poți face o idee despre modul în care lucrează. Vei vedea și dacă acesta este potrivit pentru a configura un design de interior pentru tipul de locuință de care tu dispui. Astfel, dacă îți dorești să amenajezi un apartament cu 2 camere, vei alege persoane care au lucrat destul de multe proiecte pentru astfel de interioare sau pentru spații cu dimensiuni asemănătoare. Totodată, dacă este vorba de o casă spațioasă cu etaj sau cu mansardă, este important să găsești un profesionist care a mai realizat designuri de interior pentru astfel de spații. Astfel, vei avea siguranța că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. În plus, persoanele cu experiență vor ști cum să profite de spațiul din fiecare încăpere astfel încât să obțină rezultate ingenioase și pe placul clienților. Totodată, optează pentru cineva care pune preț pe comunicarea cu clientul. Este important să fii consultat în toate etapele planului de proiectare. Astfel, dacă apar modificări sau abateri de la discuția inițială, deciziile ulterioare să fie luate cu acordul tău.

 

Află ce design interior se potrivește locuinței tale

Un designer de interior profesionist te poate ajuta cu un proiect remarcabil, însă tu va trebui să stabilești direcțiile de proiectare. Astfel, va fi nevoie să știi, în linii mari cum dorești să arate locuința. În acest sens, există câteva designuri consacrate care te vor ajuta să îți faci o idee de ansamblu. Aceste designuri țin cont atât de spațiul disponibil, cât și de bugetul și preferințele fiecărui client. Dacă îți dorești un design de lux, poți opta pentru un interior clasic și elegant. Pentru o notă rafinată ce se îmbină cu funcționalitatea te poți îndrepta către stilul modern sau minimalist. Iar dacă îți dorești ceva cu totul unic și ieșit din tipare mai există și stilul așa cum vrei tu. Un designer de interior profesionist va reuși să îmbine armonios elementele tale preferate din stiluri diferite și să realizeze un proiect cu adevărat unic. 

Ce alegi dintre designer de interior independent vs. companie?

În București, există atât firme de design interior consacrate cât și profesioniști independenți. Fiecare are propriile portofolii, experiențe și prețuri pe care le practică. Va trebui să observi modul în care experiența fiecăruia te poate ajuta în realizarea designului de interior mult dorit. În plus, va trebui să faci alegeri și în funcție de prețul propus și de bugetul disponibil. O întreagă echipă poate realiza munca unui singur designer de interior și invers. Însă, în cazul unei firme, e probabil să beneficiezi de anumite reduceri dacă optezi pentru mai multe servicii din pachet. În plus, în cadrul unei astfel de companii, există profesioniști din mai multe domenii, arhitectură, design interior și implicit amenajări. Astfel, e posibil ca rezultatele să fie extrem de mulțumitoare dacă optezi pentru toate aceste servicii. 

Așadar, va trebui să ai în vedere alegerea unui stil de design interior care să se plieze pe dorințele tale, menținerea unei comunicări constante pe toată perioada realizării proiectului și alegerea unui profesionist cu care să colaborezi. Activând de peste 10 ani în domeniul designului interior în București, compania Design Interior Nobili îți pune la dispoziție o echipă de profesioniști cu care poți colabora pentru a obține rezultate demne de apreciere. 

 

Conținut

Nechifor Gabriela