idei_design_interior_case_de_lux, sfaturi_designeri_interior

Design interior de lux pentru case clasice

Suna: 0724 411 479

O casă cu etaj prezintă o construcție remarcabilă, astfel încât designul de interior trebuie să evidențieze fiecare detaliu inedit. Desigur că tipul de construcție poate reprezenta un adevărat impediment în realizarea unui proiect de design  interior case de lux, însă, acesta nu reprezintă o problemă pentru profesioniști. Astfel, am pregătit o listă cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi dacă îți dorești un design clasic de lux pentru o casă cu etaj.

Ce înseamnă un design interior de lux?

În primul rând, ar trebui să știi exact ce îți dorești. Un design interior case clasic poate ajunge cu ușurință să se transforme într-unul de prost gust dacă nu acorzi o atenție deosebită anumitor detalii. Diferența dintre lux și kitsch este reprezentată, în primul rând, de calitatea materialelor utilizate. Fiind vorba de un design clasic pentru o casă cu etaj, poți avea în vedere un mobilier realizat din lemn de nuc, de fag sau chiar de trandafir. În plus, pentru un accent de lux, mobilierul ar trebui să prezinte finisaje excepționale. Din acest motiv, pentru o casă de lux, specialiștii recomandă mobilierul italian. Se potrivește perfect trendului clasic și este extrem de calitativ.  În plus, mobilierul italian clasic prezintă o mulțime de variații de stil așa că sigur îți vei găsi mobila potrivită pentru casa ta cu etaj. 

poze_design_interior_case_de_lux

Designul interior clasic de lux este echilibrat

Pentru a susține un etaj, fundația casei trebuie să fie extrem de bine realizată. În același mod, pentru a obține o atmosferă de lux, designul de interior trebuie să fie echilibrat. Luxul nu înseamnă să ai cât mai multe obiecte și decorațiuni opulente într-o cameră, ci să realizezi întreaga amenajare astfel încât să poți traversa cu ușurință fiecare încăpere, fără să te împiedici de mobilier. În plus, o casă cu etaj clasică trebuie să respecte anumite proporții. Nu te grăbi să alegi piese de mobilier opulente și draperii greoaie. Acest lucru poate distruge complet feng shui-ul unei locuințe cu etaj. În schimb, alege să lași libere culoarele de acces și, mai ales, să nu blochezi scările cu obiecte de mobilier. Optează doar pentru piesele de mobilier de care ai nevoie sau alege un profesionist pentru întregul proiect de design interior de lux.

idei_design_interior_case_de_lux, poze_designeri_de_interior_

Cum arată un proiect de interior clasic de lux pentru o casă cu etaj?

Dacă este făcut de către profesioniști, acest proiect nu va înceta să uimească prin ingeniozitate. În primul rând, un designer de interior cu experiență în case cu etaj va ști cum să valorifice fiecare spațiu considerat a fi un impediment. De exemplu, va consolida legătura dintre cele 2 spații, parter și etaj, prin alegerea unor materiale prețioase pentru scară. Lemnul cu inserții decorative aurii pentru balustradă și treptele din marmură reprezintă un trend în designul clasic de lux. În plus, în cazul planurilor deschise, precum un living open space designerul de interior va găsi o soluție ingenioasă care să mărească spațiul dar să și ofere personalitate fiecărui loc. Astfel, parterul poate fi realizat într-un singur ton de culoare și textură pentru finisaje, dar cu accente distinctive reprezentate de mobilier, iluminat și decorațiuni. 

sfaturi_design_interior, designeri_interior_case

Ce nu trebuie să lipsească dintr-o casă cu etaj de lux?

În primul rând obiectele decorative. Chiar dacă par doar de decor, aceste obiecte potențează luxul și bunul gust. Astfel va trebui să ai în vedere accesorii precum veioze, ghivece cu flori, decorațiuni de perete tip tablou și chiar oglinzi sau ceasuri. Toate acestea vor oferi un caracter distinct casei tale cu etaj. În al doilea rând, un alt element esențial care definește luxul este reprezentat de corpurile de iluminat. Un candelabru de cristal așezat în living va atrage cu siguranță atenția. Însă, toate aceste elemente trebuie alese și în funcție de finisaje și de piesele de mobilier. Și nu în ultimul rând, nu este recomandat să exagerezi cu astfel de accesorii. Un profesionist adevărat va ști ce și câte accesorii să aleagă pentru fiecare cameră.

Dacă ai nevoie de un astfel de profesionist pentru realizarea unui interior de lux pentru o casă cu etaj, echipa Design Interior Nobili se află la dispoziția ta.  

Continut

Designer Interior

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *